Husky Siberian


Temperament Husky Siberian


Temperament Husky Siberian

Husky Siberian este prietenos, cu o vointa puternica, si poate fi foarte rautacios. Este istet, independent si foarte ambitios si va testa in mod constant rabdarea si energia stapanului. Trebuie sa i se faca legea, stapanul sa stie sa se faca ascultat, si sa se impuna ca lider, pentru ca husky sa il respecte si sa isi asculte stapanul. Dar, chiar si atunci, va veti confrunta in continuare cu provocari, deoarece ii place s? faca ceea ce vrea! Ete afectuos cu familia sa si cu cei apropiati si dragi. Este cainele unui singur om, si isi face rapid prieteni. Acest lucru ar putea fi perceput ca o lipsa de loialitate, de catre unii.

Cainele Husky Siberian nu e posesiv sau teritorial, ceea ce il face a nu fi un caine de paza. Nici nu prea latra. Cainele Husky Siberian, prin temperametnul sau prietenos, e in stare sa se imprieteneasca cu hotul, talharul. Doar infatisarea sa acre aduce a lup mai poate intimida un hot. Cainele husky este foarte sociabil, atat cu oamenii, cat si cu alti caini din alte rase, chiar daca acestia sunt de alta talie decat el.

Desi prietenos cu oamenii si alti caini, nu e asa prietens cand vine vorba de animale mai mici, cum ar fi pisici, iepuri, soareci, rate, hamsteri, gaini. Sa lasati un husky siberian in preajma unor animale ca acestea, e periculos pentru cele mici. S-ar putea sa nu le mai gasiti, sau sa le gasiti in lumea viselor. Pisica cu care a crescut e posibil sa nu pateasca nimic, dar la fel de posibil, fara o explicatie clara, la un moment dat o poate omora.

In schimb este foarte energetic. Daca esti mai sedentar, nu iti place miscarea, atunci acest caine nu este pentru tine. Ce ii place husky-ului siberian mai mult simai mult este sa alerge, mai ales dimineata cand este odihnit si gata de miscare.
Are permanent nevoie de miscare. Daca nu ii poti oferi consumul de energie necesar, cainele va deveni distructiv.
De asemeni, ii trebuie stimulente mentale, sa i se puna mintea in actiune, altfel devine plictisit, si de aici poate deveni distructiv. Si cand e plictisit, urla, ceea ce ar putea deranja vecinii.

Cainelui husky siberian ii place de asemeni sa sape, sa faca gropi. Asa ca acestui caine ii trebuie un spatiu mai larg, in special in aer liber, o curte, unde sa poata alerga, si eventual sa sape gropi pe ici pe colo.